Engedéllyel nem rendelkező kínai illetékességű élelmiszerfeldolgozó üzemre csaptak le a hatóságok tegnap a a XV. kerületben. Az üzem a józsefvárosi kínai piac büféibe szállított...

Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot foglaltak le. Ennek egy részét az üzemet éppen elhagyó szállító járműben találta meg. a rendőrség.

A kínai tulajdonos képviselője természetesen sem az áruk származását sem azok másodlagos élelmiszervizsgálatát nem tudta igazolni. A hatóságok nem tudták megállapítani, hogy az üzem mióta működött...Mindenesetre egy kis megnyugvást adhat a kínai büfék szerelmeseinek, hogy a gyárban talált étteremlista (akiknek szállítottak) csak a józsefvárosi piacon található büfék neveit tartalmazza....

További képekért KATTINTS!

Címkék: vásárlás panaszkönyv pénzcentrum portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr302302887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

min 2010.09.17. 13:37:54

A seregbe ennél ganébban nézett ki a konyha...

CJKrisz 2010.09.17. 13:40:49

Aminek kettőnél kevesebb, vagy négynél több lába van azt az EMBER nem eszi meg. Aki ezeket a taknyokat, meg az olyan moslékokat megeszi, amit a kínaiak, az sikeres ember nem lehet. :)

KolompárRómeó 2010.09.17. 13:40:50

Egy sima falusi disznóvágáson ennél gyomorforgatóbb képeket lehetne csinálni, holott az ottani kaja ezerszer jobb minőségű, mint a párizsi ízű füst nevű vegyipari hulladék a hűtőpultokban.

Ettől függetlenül patkány és macska is lehetett az "édész-száványú cirké"-ben.

Bergeroth 2010.09.17. 13:44:18

Kibaszott kínaiak, mindenhová beszivárognak, egyre többen lesznek és elárasztják a szemetükkel és a hamisítványaikkal a Bolygót.
Lehet röhögni, de én tényleg ezt látom.

Simplicio 2010.09.17. 13:46:52

A józsefvárosi kínait évek óta nem képesek bezárni, pedig az áruk jelentős része gyaníthatóan "vámmentesen" érkezik oda, a számlaadás pedig nagyon fakultatív.

johevi 2010.09.17. 13:49:05

Mi nem jó a képen? Van egy kondér húsleves meg egy zöldborsóleves, nem?

sanyisanyi 2010.09.17. 13:50:11

Aki kínai kajáldában eszik, az meg is érdemli.
Kutya-macska imádók előnyben.

pescade 2010.09.17. 13:50:47

két színes lé - lehet, hogy velem van baj, de nekem ez nem gyomorforgató (ellentétben a kínaiak csesztetésével). Amúgy amerikai mekis marhatelepeket tetszettek-e látni? Na, az valami.

pfekete101 2010.09.17. 13:50:48

Lehet talalgatni miert nincs bezarva a jozsefvarosi piac.

Kispupák 2010.09.17. 13:51:03

Ez kit lep meg? Ott legalább tudom mire számíthatok. Engem az bosszant, amikor konkrét márkákat átciméznek, meghamisítják a szavatossági időt, ill. amikor beülök egy étterembe, nem a József városban és furcsa a hús színe, állaga, na az zavar.

belekotty 2010.09.17. 13:53:14

A kíniak ügyesen csinálják. Ha az APEH keresi rajtuk az árukészletet, amit persze rég eladtak számla nélkül, akkor minden árus ugyanarra a konténerre mutat, hogy ott van.
Ezért szokott pár raktár évi rendszerességgel leégni, mert az APEH által keresett készlet éppen ott "égett" el. Ismert nevek kerülnének elő kiknek az érdekeltségében van a Józsefvárosi piac. Ez van ez egy ilyen ország.

Kispupák 2010.09.17. 13:58:06

Szerintetek annak idején mit ettünk a napköziben, amikor még azt sem tudtuk, h. mik azok a jogok és az ombudsmant nem panírozzák be, ja és a bifidusz antiregularist valami gaz elkövetőnek véltük a Columboból.Figyuzzatok, aki nem hal bele csak erősebb lesz tőle. Már csak nevetni tudok kínomban. Ha belegondoltok milyen szankciót kap az aki mások egészségével játszva, emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert dob a piacra. Nát nem éri meg? Sztem. brutálisan büntetni kellene az ilyet, nem pénzzel, v. bezárással, hanem börtönbüntetéssel.

fogash 2010.09.17. 13:58:24

Szenzációhajhászat. A képeken egy festetlen konyha van, egy rozsdamentes mosogató tele valami zavaros lével, egy csomag ravioli, meg zacskóban búzacsíra. És akkor mi van? Nem túl tiszta, de kb négymillárd ember ennél ótvarabb "konyhákról" kapja az ételét. Megfőzve-megsütve meg csak akkor van gond, ha a készételt tárolták napokig hűtés nélkül.

Kispupák 2010.09.17. 14:01:42

@belekotty: Igaz. Nem nekünk kell feltalálni a spanyol viaszt, de sajnos a szabályozás azért marad el minden területen, mert pont a törvényhozó "urak" érdekeit sértené, bukszájukat érintené.

Kispupák 2010.09.17. 14:03:58

Tulajdon képpen még hálásak islehetünk, hiszen ők csak szívósabbá akarnak tenni minket, edzik a bélflóránkat.
Kínai büfé vs. bifidus antiregularis!

Dr Kangörény 2010.09.17. 14:04:37

Pintér Sándor érdekeltsége volt a józsefvárosi piac. Vajon lemondott volna róla?

vakvarju69 2010.09.17. 14:06:05

@min: Aztán arról is emlékezz meg, hogy hányszor volt az embernek vékonyfutása a kajától.

Sokorai_Atala 2010.09.17. 14:13:42

Én láttam a képeket a reggeli híardókban, nem ettem eddig sem kínait (még Kínában sem)de azok a képek után .... Megjegyezném a kukásaink mondták, legjobb a kínai éttermekből szemetet szállítani (el) semmi szerves nincs kidobva:) csak a gőngyöleg.

Kispupák 2010.09.17. 14:14:58

Gyerekek, most mit vagyunk úgy kiakadva!? Bármilyen fehérje (növényi is) + egy kis nátrium-glutamán osz jóóvan.
A csibefasírtban, párisziban, konzerv májkrémben mi van? Azért mert azokat elrejtik egy márkanév mögé? Na, ne legyünk már képmutatóak. Vagy inkább jobb ha azok vagyunk ebben a témában?

Sokorai_Atala 2010.09.17. 14:18:01

nem csupán a józsefvárosi büfékbe szállítottak, ne örüljön, aki nem ott eszik kínait. Most ellenőrzik a gépkocsiban talált büféket.

Sokorai_Atala 2010.09.17. 14:19:01

@Sokorai_Atala: nem a büféket találták a gépkocsiban, hanem a címeket - bocsánat.

Hiperlajhár 2010.09.17. 14:20:44

Azért ezt a kaját OTT nem mi esszük, hanem a kínaiak, vietnamiak, stb. Lásd a többi ilyen piac + Ázsia Center.....
Ha nekik jó....egyék... Ők legalább dolgoznak és nem "pénzt váltanak", "mobillal kereskednek" stb.

Pénzcentrum 2010.09.17. 14:29:44

@Sokorai_Atala: köszönjük, jogos, javítottuk

u4hgn 2010.09.17. 14:44:09

Kínai étel még sosem fosatott meg -pedig ettem eleget-, ellenétében sok plazás ételudvarral.

jewdi76 2010.09.17. 14:47:09

Na bameg, én 4 csillagos szállodában voltam konyhán, ha arra gondolok, akkor semmit nem ennék meg amit nem én termeltem, dolgoztam fel.

Kispupák 2010.09.17. 15:03:53

@jewdi76: Így van! Ne játszuk már eszünk, faszunk. Csak az a tuti amit mi termelünk, és dolgozunk fel! Erre meg ki ér rá? Így mindenki azt hiszi az a tuti amit Ő eszik, azt meg ne akarjuk látni, h. miből és hogyan készült.

Ez vagyok 2010.09.17. 15:05:59

Itt inkább azon buktak le, hogy engedély nélkül működtek. Aztán meg hozzátódították a nem higénikus mesét. Nehogy már elhigyjem, hogy csikket tesznek a kajába.
A kínai ételekről pedig ne mondjon véleményt az, aki még nem volt Ázsiában/Kínában. A világ minden részén lehet találni ennél még piszkosabb helyeket, mint ez a konyha. Még a képmutató Európában is.

ThufirHawat 2010.09.17. 15:12:29

Sok okostojás. Gondolom mennyi igazi kínai kaját ettetek Kínában.

Achilles 2010.09.17. 15:13:10

Ha jól kiköpködtük magunkat, gondolkozzunk el:
A kínaiak az egész világot "mérgezik" a kajájukkal ... apropó nézd már meg hogy az ipododat hol készítették? Igen Kínában, épp úgy mint a Deák téri mozgólépcsőt. Magyarok meg furfangon meg bukfencen kívül hááát, nem sokat produkálnak.

+ sok olyan magyar van aki szereti a kínai kaját. Kínában (de akár Európában is) hányan ismerik a magyar konyhát?

ziza133 2010.09.17. 15:15:00

@fogash: "És akkor mi van? Nem túl tiszta, de kb négymillárd ember ennél ótvarabb "konyhákról" kapja az ételét"

Ki nem szar*ja le azt a 4 milliard embert? Ez itt europa, azon belul Magyarorszag, leszarom hogy es mit mit esznek/nem esznek afrikaban/azsiaban/amerikaban/anktarktiszon...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.09.17. 15:19:07

Még hogy gyomorforgató képek!
Én dolgoztam az egyik HILTON konyháján.. Az volt a kemény!

A séf azon spórolt, hogy nem hozatott új szemeteszsákokat, hanem ami megtelt, szó szerint ki kellett facsarni! Utána vissza raktuk..

Fostam is miattuk két napot, mint a lőtéri kutya.

nyekk 2010.09.17. 15:25:41

"Aki a hurkát (erős savanyú nemtommit,stb...) szereti, ne nézze, hogyan (meg miből)csinálják...!"
(népi mondás)

☉ ☾ 2010.09.17. 15:35:36

A cikk MÁSRÓL szól.
Ne egyél KÍNAIT - áll a címben.
A képek egy emberhús feldolgozó üzemben készültek, ezért problémás a dolog.

mutant · http://universal.blog.hu 2010.09.17. 15:36:55

@CJKrisz: bazdmeg,nem a kínai kajával van a baj! Más éttermek között is találsz olyat, ami nem éppen jó minőségű alapanyagokból főz. Főzni kell! A disznónak is 4 lába van,ezek esznek disznót is meg csirkét is:D

haspok.blog.hu/2008/03/19/kinai_teszta_szojaszosz_egyszeru_foldimogyoro

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.17. 15:43:58

@Kispupák: tudod, nem is mondtál nagy ökörséget ezzel az "aki nem hal bele, az erősebb lesz tőle" dumával.
Minket (=én korosztályom) max. anyánk baszott le, ha elég hülyék voltunk, hogy a homokozó homokját akarjuk rágcsálni vagy nem mostunk elég alaposan kezet kaja előtt. Ma meg... még az EU is beleugat, hogy a gyerek hogyan, mivel, miképp mossa meg legalább ötször a kezeit, mielőtt ételhez nyúl (költői túlzás remélem, érződik). Ennek következtében a mai ifjúság szervezete (állítólag) sokkal kevésbé áll ellen a különböző fertőzéseknek, mert gyerekkorukban az immunrendszernek kevesebb lehetősége volt a "tanulásra".

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.17. 15:46:03

@Achilles: én szeretem a "kínai" kaját, de volna egy fogadásom, hogy ha kínában kellene megennem amit ugyanezen cimkével árulnak... vagy éhenhalnék vagy végighánynám az összes étkezést. :)

prolee 2010.09.17. 15:46:14

Én rendszeresen eszem kínaiban. Még soha nem volt bajom tőle, ellentétben a mekdöneldszel.
Az én konyhám is nagyon lepukkant, mert nincs pénzem felújítani. Attól még tisztaságot tartok benne.
Vessetek meg, de semmi gyomorforgatót nem találok a képekben. Nincs se légy, se csótány, se egér, se patkány, semmi, ami piszokra, fertőzésveszélyre utalna.
Voltam egyszer a Honvéd Kórházban egy olyan műtőben - remek sebészek voltak ott egyébként-, aminél a bácsikám haszonállatokat ellátó vidéki állatorvosi rendelője lényegesen különbül nézett ki.

prolee 2010.09.17. 15:47:58

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Viszont így lesz nyereséges az egészségbiznisz. :)

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.09.17. 15:52:31

Én nagyobb mocsokra számítottam. A budaörsi Auchanban működő kínai (nem, nem a thai) büfé eladótere gusztustalanabb ennél és a konyhát még nem is láttam...

☉ ☾ 2010.09.17. 15:53:18

Azt tudtátok, hogy a húsleves az hullalé?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.17. 15:53:33

@prolee: naigen. :(

Mondjuk tudok olyan ferdeszemű-büféről, ahová én nem jártam, de egy kollégám mindkét ottjárta után kellemes cifrafosásos tünetekről számolt be. :DD

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.09.17. 15:54:17

@prolee:
A Meki kajától egyszer én is sovány malac-vágtában vettem célba klotyót.

☉ ☾ 2010.09.17. 15:55:03

Aki hullákat eszik, miért beszél higiéniáról?

kvadrillio 2010.09.17. 15:57:06

no nem hiszem, hogy csak oda szállítottak. sztem a XV. kerületi és IV. kerületi kínai büfékbe is.......
Az is lehet, hogy kutya-macska hús is lehetett az itt előkészített készételekben.....brrrrr.......

prolee 2010.09.17. 15:57:48

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: 2X???? Én egy fosás után másodszor már nem megyek be ugyanoda.... :)

prolee 2010.09.17. 15:59:13

@kvadrillio: sőt! emberhús is.... Azért nincsenek kínaiak a temetőben.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.17. 15:59:50

@prolee: 2x, mert akkor még nem volt gyakorlata az ilyesmiben és nem tudta, hogy a kínai és a futás összefügg. :D
Mondjuk eddig (lekopogom) sikerült megúsznom: van egy törzshelyem, meg alaposan megnézem azt a kínait-thait-stb. ahová leülök.

prolee 2010.09.17. 16:04:14

@.ılı.ılı.:
Én is nekrofil vagyok. Most fő a kopott, de tiszta konyhában, tiszta edényben, tiszta tűzhelyen az ököruszályleves velős csontikával, amihez petrezselymes zsemlegombócot fogok csinálni. Előétel velő pirítóssal, második fogás a husika igény szerint meggyszósszal/tormával/esetes lila hagymával.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.09.17. 16:06:12

@.ılı.ılı.: Hülyeségeket beszélsz zöldségzabáló.
Csak hogy tudd, szeretek növényevőkkel táplálkozni. Ha esetleg kitör a III. világháború és nem lesz mit enni, megeszlek!

Betöltelek kolbásznak a francba.

mákosnudli 2010.09.17. 16:09:08

Lehet fikázni, de sehol nem kapok 600-ért menüt. Mellesleg finom is. Itt Kelenföldön olyan tisztaság van a kínaiban, h nem aggódom cseppet sem.

FAbian 2010.09.17. 16:09:19

Amit nem maga főz az ember,általa szedett-lőtt alapanyagból - kockázatot jelent.
De mégis: meddig akartok élni?!

Borzasztó Károly 2010.09.17. 16:13:05

ha legkozelebb kinaban jarok, majd jol rantott hust fogok kerni mindenhol.

Netuddki. 2010.09.17. 16:13:20

Na jó bammeg, nem mindenkinek kell a higiénia, de tagnap a TV-ben a kaja közepén egy csikk is befigyelt...

nyusziii 2010.09.17. 16:14:31

@Bergeroth: öcsém, bazdmeg felfedezted a spanyolviaszkot. kár, hogy akik a téma nagy szakértői, mást mondanak erről. te csak ismerkedj a világgal továbbra is a turulsegg meg árpádfasza magazinokból. szebb jövőt te fasz

prolee 2010.09.17. 16:16:19

@kovi1970: Na látod. Pedig a nikotin idegméreg. Viszont ha volt rajta dohányzárjegy, akkor igazolva volt az áru eredete. Tehát zárjegyes csikkel a kaja nagyon rendben van.

indapass90210 2010.09.17. 16:16:22

@Kispupák: "Szerintetek annak idején mit ettünk a napköziben, "

Azt nem tudom, de azt igen, hogy az összes konyhásnő büdös, hájas, undormány disznóvá hízott tőle.

prolee 2010.09.17. 16:17:48

@Dövan: Én úgy fogyókúráztam a gimiben, hogy elképzeltem, amint Teri néni bugyi nélkül átlépett a kaja fölött. :)

Mufakkar (törölt) 2010.09.17. 16:18:33

A félreértés elkerülése végett nem az ÁNTSZ, hanem a vám és pénzügyőrség razziázott a helyszínen :-)

kvadrillio 2010.09.17. 16:28:37

@kovi1970: :)))))))

semmi gond ! Többszöri melegítés után a csikk is besimul a kajába és észre sem veszed, hogy benne van !:D

indapass90210 2010.09.17. 16:34:10

@prolee: na most képzeld el, hogy rá is ül valaki arcára! Még a szexről is le lehet így szokni!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.09.17. 16:37:06

Úristen, most mi lesz? Kihalt az összes kínai a piacról? Fura mód nem...

Lehet, meglepődne a sok Tesco/Auchan fan, ha ugyanilyen képeket készítenének a kedvenc konzervjük/párizsijuk/"sonkájuk" készítéséről - pedig azok legális mérgek.

Merénylő 2010.09.17. 16:44:17

A kinaiak mindent megesznek ami mozog, ami meg nem mozog azzal megfüszerezik:)

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.09.17. 16:53:08

Ha akad olyan barom aki kínai kaját zabál az meg is érdemli.

Amúgy nem sok kóbor állatot látni,mióta elszaporodtak a kifőzdéik.Bizonyára tejelnek a sintéreknek is.

Érdekes történet volt pár éve a giroszhoz adott majonézféleségbe rejszoló tízenvalahány török esete a Keletinél.Amikor szegény családanya szájtrippert kapott...

szaszalino 2010.09.17. 17:03:09

...egyszer kiderülhetne az is, Jézus Kínai volt

szaGértő 2010.09.17. 17:21:00

@CJKrisz: A kínaiak úgy főznek, hogy ami mozog, azt megsütik, ami meg nem, azzal ízesítik.

Átvitel honvéd 2010.09.17. 17:45:02

Öööö... nem akarom elrontani az örömötök, de azt láttátok már, hogy hogyan készül a virsli, és a párizsi?...

TLR4 2010.09.17. 18:31:27

Arról persze nincsen szó, hogy akik élelmiszer minőségbiztosítással foglalkoznak, nem találnak állást tömegével...

66th Zealot platoon 2010.09.17. 18:43:40

@AutosVilli: Nagyszeru vicc, csak kb. harman irtak be eddig.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.09.17. 19:03:58

A megvan mindenkinek, hogy a Malackaraj az egyik józsefv. piac környéki árudát nevezte ki a város legjobb kínai kajáldájának?

indapass90210 2010.09.17. 19:16:14

Az volt már, hogy a kínaiak úgy főznek, hogy ami mozog, azt megsütik, ami meg nem, azzal ízesítik.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.17. 19:18:50

Ez az ami bemegy, ami ebből kijön az ennél is durvább! Az egyik posztomban megtaláljátok.(Én és a kis kínai vacsorabrigád)

exseven 2010.09.17. 19:42:51

Indiában ez egy extra tiszta hely lenne.

morden2 2010.09.17. 19:46:29

@Bergeroth: én jót nevettem a xenofóbiádon :D

morden2 2010.09.17. 19:48:50

@Cuppanj a végére!: A gyroszos dolgot már 1000 helyen megcáfolták egyszerű vírus marketing volt, de nagyon betalálhatott ha még most is emlékszel rá :P

Bergeroth 2010.09.17. 19:59:07

@nyusziii:
Az vesse rám az első követ, aki szerint jobbikos vagyok.
A stílusod meg...áhh mindegy is.

Doryyka 2010.09.17. 20:01:32

@morden2: így van, jó kis urban legend volt!!!

Sikonya Gyula 2010.09.17. 20:12:08

Azért ahhoz, hogy kínai kajától végre összefossam magam, Kínába kellett mennem... :)

beeble 2010.09.17. 20:16:25

Mi ezen a gyomorforgató?
Jártatok már vágóhídon, húsfeldolgozó üzemben? Na ahhoz képest ez a konyha maga a megtestesült tisztaság és higiénia.

choko 2010.09.17. 20:21:53

...michelin csillagot neki...szép, tiszta a konyha%
...a tésztát néha bekóstolom a kinaiaknál, de óvatosan bánok a marhapörkölttel is "idegen helyen":-)

A szerelő 2010.09.17. 20:25:17

ennyi idiótát :) ha van valaminél ocsmányabb, szarabb, gyomorforgatóbb, akkor az már rendben is van, mert csak a legmoslékabbat nem esszük, a többi jöhet :) egyétek csak.
a béke űton, azt hiszem a hong kong kínaiban javítottam egyszer, na, ott ha tudnátok, hogy hogyan mosogatnak, azt hiszem, otthonról vinnétek terítéket :)
azt nem értem, hogy az ántsz vagy mi a tököm hogyan engedheti meg az ilyesmit. csak nem egy kis csúszópénz az ellenőrnek? :)

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.09.17. 20:53:55

fél kína magyar kaját eszik... csak ők valamiért ujgurnak hívják :)
a világ legnagyobb étteremlánca az ujguroké! a meki elbújhat mellette. viszont a kínai kínai kajákról vegyes emlékeim vannak.

panka 2010.09.17. 20:57:33

Régebben jókat ettem a Józsefvárosi piacon az egyik vietnáminál. Sose lett tőle semmi bajom, nem úgy, mint a procc munkahelyem Haccp-s konyhájának a főztjétől, ez a cég egyébként jó nevű pizzériát is üzemeltet.
Egyébként aki szerint ezek a képek gusztustalanok, az mégis hol él, sose járt még konyhában sokszemélyes ebéd után, amikor mosogatni kellett? Vagy csak az ebédig lát el, utána bedől a tévé elé, a többi az asszony dolga? Szép.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.09.17. 21:00:24

@morden2: @Doryyka: Így van,nem azt írtam,hogy igaz,hanem: érdekes történet volt.
Külön öröm,ha megcáfolták.

2010.09.17. 21:10:59

Mindenhol lehet szemetet enni. Lángososnál, kolbászosnál (majd nézd meg miből áll az a szar amit ott ehetsz) stb..., volt húsüzem ami romlott húst adott el és nem kínaiaknak stb... Attól még csak a nagyon buta húzza le a kínai konyhát egészében, mely öregebb a mi országunk létezésénél és a világon elismertebb sokkal, mint a magyar konyha (ami csak szerintünk elismert). Komoly művelői vannak kis hazánkban is. És ha erre érzékeny vagy, akkor nem eszel a mocskos kifőzdében és nem eszel ilyen kínaiban se. Ilyen egyszerű. Persze az egybites összevon mindent, neki csak fehér és fekete létezik.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.09.17. 21:16:52

Szerintem alapvetően koszos,igénytelen népség. Nekem már az egyenszag és egyenállag sem jött be náluk.
De aki trendiségből és lustaságból kínaihoz jár avval sincs baj. Ízlések és pofonok.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.09.17. 21:17:33

Nalunk a kinai fazon a TESCO-ban vasarol be.
Pont akkor alltam a penztarhoz amikor o is beallt a masikba egy dugig rakott kocsival.

Szoval nyugodtan kajalok nala.

Rive 2010.09.17. 21:25:41

Hümm.

Tkp. mitől kell betojni azokon a képeken?

Egy átlag falusi disznóvágáson több a szmötyi...

Pláne, mikor mondjuk az abálólé meg a hurkába való tizs témaköre előkerül :-D

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.09.17. 22:00:05

Nem tudom, hogy volt-e már, de a kínaiak, ami mozog, azt megfűszerezik, ami meg nem azt megsütik. Vagy hogy is van.

2010.09.17. 22:01:30

Nem trendiségből jár az ember kínaihoz, meg nem is lustaságból. Egyszerűen azért járunk, mert szeretjük. Mint ahogy a magyar, görög és egyéb konyhákat is. Van aki nyitottabb és van akinek a pörköltön túl nincs élet. Csak az egyik se legyen a másiknak kötelező.

2010.09.17. 22:30:24

Én spec. Marokkóban, az út szélén, egy elhagyatott helyen ahol fehér talán még nem is járt, simán megettem amit elém toltak. És király volt. Pedig a hús kint lógott a szabadban. Ez ahhoz képest semmi.:)

kiwiman 2010.09.17. 22:59:11

Meglepoen tisztanak tunik ez a konyha a kepen!

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.17. 23:19:44

@Cuppanj a végére!: inkább járok kínaihoz, mint egy árpádsávos mélymagyar étterembe... a kínainál kisebb az esélye, hogy átvernek.

Gyarló Hintaló 2010.09.17. 23:26:20

a kínai kaja finom. aki meg nem bírja, annak nem való.
én is láttam már gázabbul kinéző konyhát, sőt vágóhídon is jártam nem egyen.

2010.09.17. 23:40:29

Hát vegyesek az érzelmeim a cikkel kapcsolatban. Nem különösebben szeretem a kínaiakat, de ótvar mocskos konyha az nem nációfüggő. Nálunk a melóhelyen egy hazai illetőségű „költséghatékony” menza működik. Ha ott körülnézne az illetékes szerv, látna dolgokat. A standard dzsuva, a hitvány minőségű kétes szavatosságú alapanyagok mellett találkozna az univerzális személyzettel: Az imént még mosogatónőként tevékenykedő hölgy, a következő pillanatban már a kaják körül sertepertél, sütiket pakol, persze kézmosás nyente, majd megy vissza takarítani. Közben megérkezik a beteg eladó, a dohányzóból, mindent összetüsszög, higiénia nála sem ismert. Nem vagyok finnyás, anno a sereg konyháján, a kulisszák mögé pillantva amit láttam, az egyfajta negatív mérce lett, amit eddig semminek nem sikerült megdönteni, de a munkahelyi menza az nagyon ottvan a dobogón. Ezért szoktam inkább ebédidőben kiszaladni valamelyik környező étterembe. A minőség mindenhol változó, a magyar üzemeltetésű éttermek hozzák a magyar formát: A debütáló éttermek korrekt adag, finom ételt adnak elfogadható áron. Aztán alig egy év alatt duplájára nő a haszonkulcs, feleződik az adag, megjelennek a spórolás jelei, higítás, alkatrészek kifelejtése, harmadosztályú alapanyagok. Végül drámai minőségromlás, kedves személyzetet lecserélik bunkó tuskókra, akik leszarják még a törzsvevőket is, akik elpártolnak. Csak azok a büdös kínaiak tudnak minden nap rendes kaját főzni, korrekt áron, korrekt adagot változatlan minőségben, vevőcentrikusan már évek óta.

Coralynn 2010.09.17. 23:54:44

Erről annyit, hogy a bevásárlóközpontjaink meg csótánnyal és egérrel vannak tele, plusz fehérjebombaként virítva pár jobb nevű kajálda kreációiban - főként a csótányok... Otthon kell enni, saját készítésű kaját, aztán ennyi :P

mokas_gizi 2010.09.18. 00:47:11

@Simplicio:

Megvásárolják akiket kell ennyire egyszerű...
Ha nem lenne ennyire korrupt az ország akkor nem tudnának a sárgák sem ennyi mindent illegálisan behozni...

mokas_gizi 2010.09.18. 00:54:52

@mokas_gizi:

Azért magyar illegális üzemekből is lebukott bár darab és mennyi működhet még...
+ amiket boltba veszünk abban pl mik lehetnek...?
Ki ellenőrzi ezeket, senki...
Max 1-2 megbukik évente kapnak valami nevetséges bírságot és ennyi...

roxxtar 2010.09.18. 00:58:37

Biztos kérdezte már más is, de ezen a képen mit kell nézni? Amúgymeg nem kell finnyáskodni.. én magasról leszarom, hogy teszis génparadicsommal vagy igazolás nélküli csőtésztával "ölnek" meg..

f1stream 2010.09.18. 01:02:37

@Jankove:
Az írásod utolsó része mennyire igaz!
egy kínaiba kb 4 évig jártam héba hóba kajálni. Míg az általam látogatott elég sok kajáldában mindig változott(nem jó irányba..) valami, ott azt kaptam amihez már évek óta hozzá voltam szokva, kivétel nélkül.

vega2 2010.09.18. 01:48:41

Azt hallottam, hogy Magyarországban még egyetlen egy kínai sem hunyt el.

newcy67 2010.09.18. 06:15:11

Jó étvágyat! Megeszel egy menüt, aztán jön a bifudus fingoreguralis és összefosod még azt is, amit nem terveztél.

Amúgy akkor szoktam le a kínairól, amikor órákig vakaróztam egy kínaiban elköltött vacsi után. Talán a csodafinom nátrium-glutamát és remek társai tehettek erről?

fabagoly 2010.09.18. 09:25:09

Kaposváron vendégeskedve, a plazaban ebédelve...lepődtem meg rondán, a zöldséges raguban a comb mellett - szeletelt és kockára vágott zala felvágott figyelt rám a zöldborsók között...vagy már félig rohadt parizer, ami itt ott foltos volt ..:)))) féltem fosozni fogok de nem :)))) nem hiszem, hogy kinai a tulajdonos

2010.09.18. 10:36:13

@newcy67: Van aki érzékeny az ízfokozóra. Az ne egyen ilyet. Mint ahogy aki a mogyoróra érzékeny az meg azt ne egyen. De attól még, hogy a szervezete ezt nem bírja, ne higgye, hogy másnak sem bírja.

2010.09.18. 10:37:20

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Igyekszik az ember. Nekem az araboknál sem kellett a klotyón ülnöm. Pedig mindent megettem a frissen mosott gyümölcstől kezdve a helyi húsételekig. Nem mindenkinek satnya a szervezete, hogy a pörköltön kívül mindentől fosik.:D

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.18. 11:17:08

@C16SE: pedig neked lenne okod fosni... ha egyszer megtalálnálak! :DDD
(adatlapodról küldtem valami mélféleséget)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.09.18. 11:19:06

@C16SE: mondjuk a lightos büfiduszok ha jól tudom, édesítőt tartalmaznak cukor helyett, azok meg nagy mennyiségben hasmenést okoznak. :D
(én egyszer diabetikus nápolyival jártam úgy, hogy csak másnap reggel tudatosult bennem a diabetikus jelző mibenléte :DDDDD )

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.09.18. 21:45:44

@vega2: Lehet,mert ők nem eszik a saját kajájukat! :))
Talán nem kannibálok? Nem tudom,de valóban nem látom a rengeteg kínai temetőt...

kara99 2010.09.19. 08:22:27

Oh, kedves aggódók, itt - ketesaruk.hu - napi frissítésben ismerkedhetnek meg a kínai forrású mérgező élelmiszerekkel. Ráadásul ez egy EU certifikált oldal, a jelentései közhitelesek. Nagy kár, hogy a beharangozott másodlagos élelmiszer-ellenőrzés nem a KétesÁruk.hu adatbázisára épít... (Egyenlőre)

zoldbeka55 2010.10.12. 12:46:58

Na ezért nem szívesen járok Kínaiba kérem szépen. Uncle Bensből otthon bármelyiket lepipálom ízvilágba ráadásul pontosan tudom mit fogyasztok.

mámorka 2010.10.27. 12:27:41

de jó hogy utálom a kínait! :D

mufin34 2010.11.03. 11:11:31

Ez elég undorító, szerencsére már régen nem eszek ilyen kaját, és milyen jól teszem :)

Karacsin 2010.11.04. 14:17:21

Aki kínait szeretne enni, annak a józsefvárosi piac tökéletes hely. XD Ott aztán lehet válogatni a kínaiak közül. Van kártyához, tízezres kötegekkel integetős, csöndben gubbasztós alsóbb rangú, bocsi-kocsi kiáltós-tologatós, zacskóból veszélyes árukat ajánlgatós kamionkemper... :D

Egyik finomabb falat, mint a másik. A kaja amit ott vehetsz ezekhez van mérve. Mire számítottatok? Gundelre?
süti beállítások módosítása