Van biztosításod? Igazold! Tehát fizesd ki mégegyszer...

Anno amikor az elektronikus kártyám dombornyomottra cserélése mellett döntöttem az internetes fizetési lehetőség mellett az is meggyőzött, hogy a plasztikhoz kapcsolódik egy utasbiztosítás is, ami bármikor bevethető maximum 30 napos külföldi tartózkodás erejéig. (Ezt is elég pár napig megszakítani és máris jöhet az újabb 30 napos periódus.)

A 3500 forintos éves kártyadíjjal persze megfizetem ennek a díját, de hát legalább adnak valamit, még ha nem is nyújt mindenre fedezetet. De ami most történt, az kicsit kiakasztott: Bulgáriába készülünk nyaralni és az utazási irodában figyelmeztettek, hogy a határon kérhetnek igazolást, hogy van utasbiztosításom. Azt mondták, a kártyát magában hiába lobogtatom, kérjek egy igazolást a bankfiókban.

Fel is hívtam a K&H-t, ahol az ügyintéző hölgy készségesen közölte, hogy természetesen ki tudnak állítani ilyet, amikor azonban megkérdeztem, hogy mennyiért, kis várakozás után bemondott 500 Ft-ot. Amikor elmondtam, hogy a nekem kellő utasbiztosítás díja 1000-1200 Ft-ra tehető és ehhez képest sokallom, hogy a már meglévő biztosítás igazolásáért fizessek 500 Ft-ot, akkor a fiókvezető csak annyit tartott fontosnak – az ügyintézőn keresztül - kommunikálni, hogy ez egy standard igazolás kiadás, aminek fix díja 500 Ft.

Most akkor vagy fizetek kétszer ugyanazért a biztosításért, vagy csak azért is máshol kötök egyet, vagy nem hiszem el, hogy a határon tényleg kérnek ilyen igazolást...

Küldjetek történetet: blog@penzcentrum.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr3558816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzs 2008.07.09. 14:40:12

sétálj be az OEP-be, kérj egy EU-s TB kártyát, nehogy már az EU-ban ne legyen elég

Tomute 2008.07.10. 15:12:58

...van olyan joga Bulgáriának, hogy egy EU-s állampolgárt nem enged be, csak mert nincs biztosítása?
Ilyen még akkor sem létezett, amikor vasfűggöny volt!

Szerintem ez csak egy "magánvélemény", amivel az a cél, hogy növeljék az utasbiztosítások számát, különösen, hogy mit is kezd egy bolgár határőr a magyar (de semmiképpen nem cirillbetűs) igazolással? Elolvassa, megérti és köszönettel továbbenged? Esetleg kér egy hivatalos fordítást arról, persze bolgárra, s mindezt az EU-ban, ahol egyaránt hivatalos nyelv a magyar és a bolgár is?
Komolytalan, de kellően hatásvadász a cikk...!

...!!!

gentry 2008.07.14. 16:28:17

1. Ha nincs 500.- HUF-od, akkor maradj otthon, ne akarj sehová utazni.
2. Ennek a kis történetnek a megírása, elküldése összesen volt vagy 15 perc. Nem tudom milyen óradíj jön ki, ha a fizudból visszaszámolunk, de (mivel a portfolio.hu-t általában nem parkolóőrök vagy Mc Donaldsos dolgozók olvassák) feltételezem, hogy ez az óradíj több mint bruttó 2.000.- HUF, azaz ha a béred alapján számolunk, akkor az ötszáz forint miatti siránkozásod több mint 500.- HUF-ba került....

Tudom, hogy ilyenkor azt szokás mondani, hogy ez elvi kérdés, de könyörgöm, ilyen tételeknél ne máááááár.

Fakutya 2008.07.15. 12:49:52

Tőlem még sohasem kértek sehol se EU egészségkártyát, se életbiztosítást, de még csak az autómra a zöldkártyát sem. A román határon egyedül a forgalmit szokták elkérni, a horvát határon meg mostanság szinte meg sem kell állni, a bocsnyákokat meg annyira nem érdekli a határátlépés hogy csak messziről nézik az útlevelet. Egyedül az osztrákok keménykednek néha a határukon és a szerb-krajinai akárkik.
Ha a vámos nem talál nálad semmi kivetnivalót, manapság már semelyik ország határán nem szokás szarakodni.

moon 2008.09.09. 14:51:48

Fakutya, osztrák határ nincs, kb december óta:)
süti beállítások módosítása