Ezt a hetet sem úsztuk meg üzemanyagár-emelés nélkül, tegnaptól 4-4 forinttal nőtt a benzin és a gázolaj ára. A benzin átlagára 358 forint literenként, egy liter gázolajért pedig 345 forintot kell fizetni átlagosan. Az egyes kutak eltérő árképzése miatt jelentős különbségekkel találkozhatnak az autósok, de még nagyobb eltérésekre bukkanhatunk, ha szétnézünk a különböző európai országok benzinkútjain.
 
A magyar autósok a diszkont töltőállomásokon literenként akár 10-15 forinttal olcsóbban tankolhatnak, viszont az autópályákon és a forgalmas csomópontok környékén legalább ennyivel drágábban juthatnak üzemanyaghoz. A határok közelében élők közül egyre többen külföldön tankolnak, mivel mára az összes szomszédos országban olcsóbbak az üzemanyagok, mint nálunk.

A kontinens vizsgált országai közül legolcsóbban az orosz, az ukrán és a szerb autósok tankolhatnak a legolcsóbban. Oroszországban 175 forintot, Ukrajnában 192 forintot, míg Szerbiában 309 forintot kell fizetni egy liter benzinért. A legolcsóbb gázolajat szintén az oroszoknál mérik - 154 forintért literjét -, őket követik az ukránok 174 forinttal.
 
 
A tegnap esti RTL Híradó térképes változatban is elkészítette a benzinár-körképet. Igaz, Magyarország megtalálásával akadnak még gondok (A hibás térkép 1.07-nél)
 
 
 

 

Címkék: vásárlás autó hülyeség pénzcentrum portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr52519375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2010.12.16. 12:17:48

hűha, ez aztán a világraszóló botrány... bár csak egy elkúrt térkép lenne a legnagyobb bajuk

ellenzek 2010.12.17. 03:16:58

Nem is az RTL-en volt, hanem az RTL Klub-on.
süti beállítások módosítása