Ragaszkodik a díjaihoz az Uniqa

 2010.01.20. 15:27

Olvasónk megtakarításainak gondozását egy időre – kérés nélkül – az Uniqa biztosító vette át. De nem csak az övét, hanem állítólag jó néhány sorstársét is, akik ennél a biztosítónál lemondták tavaly év végén a Casco-t. A kérdés csak az, fizetnek-e rá kamatot.

Sziasztok,

Tavaly év végén újrakötöttem a Casco-szerződésem az Uniqa biztosítóval, mivel így olcsóbbnak bizonyult. Az új szerződés megkötésekor két havi díjat készpénzben kifizettem - ha jól tudom azért, mert a biztosítónak ugyanis ennyi idő kell ahhoz, hogy a csoportos beszedési megbízásomat aktiválja azon a bankszámlán, ahonnan eddig is leemelték a Casco havi díját.

Ám hiába kötöttük meg az új szerződést és zártuk le a régit, az Uniqa a régi szerződés alapján leemelte a januárra vonatkozó díjat. Reklamáltam, erre készségesen közölték, hogy valóban hiba történt, de január végéig legyek türelemmel.

Én először véletlen hibának hittem az egészet, de több ismerőstől is hallottam, hogy velük is hasonlóan járt el az Uniqa. Kíváncsian várom, hogy január végén visszakapom-e a pénzemet és ha igen, mekkora kamattal. Ha ugyanis minden Casco-s ügyfélnek csak 10 000 forintját „kezelik” egy hónapig, tekintélyes summára tehetnek szert a bankban, amiből azért én is szeretnék részesedni. Ha már „befektettem” az Uniqa biztosítóba.

További szivatós történeteket a blog@penzcentrum.hu e-mail címre várunk.
 

Címkék: autó biztosítás portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr871687775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guminyúl1 2010.01.20. 17:13:07

Inkasszót nem engedünk egyetlen szolgáltatónak sem. Ha fos a nyilvántartásuk és jogosulatlanul vonják le a szolgáltatás díját te rohangálhatsz a pénzed után. Lehet hogy a havi, vagy negyedéves csekk drágább, de legalább nem szopsz utána. Ha megteheted akkor meg fizesd ki előre 1 évre, arra is adnak kedvezményt.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.20. 17:14:19

Törvénybe kellene iktatni ilyen esetekben a kamatot az ügyfél részére is. Hamar megszűnnének az ilyen történések.
Erre nem tud senki aláírásokat gyűjteni? Mondjuk az a sosem látott házaspár, akik folyton javasolnak dolgokat, amire szavazni kell!

The Inconvenient Truth 2010.01.20. 17:17:52

Pech, bár ha ilyen történetet hallok, mindig eltűnődöm, mennyire kezelik az emberek a pénzügyeiket az elvárható gondossággal.
Én speciel, ha lejár egy szerződésem, vagy szolgáltatót váltok, az utolsó jogos díj leemelése után azonnal visszavonom a csoportos beszedésre adott megbízásomat a banknál (egy klikk a neten, vagy egy fél perces telefonhívás).

AutosVilli 2010.01.20. 17:36:33

Megérdemled!
vissza nem kapod,max beleszámítják a 3 havi cascoba

sltom 2010.01.20. 17:41:48

Én a szerződés felmondása után egyszerűen a banknál töröltettem csoportos beszedési megbízást, tőlem nem vontak le semmit.

Bruno 2010.01.20. 17:54:30

Aki hajlandó CSOB-ot nyitni bármelyik szolgáltató számára az így jár. Legyünk már felnőttek: ha akarok valakinek fizetni, akkor ott az internetbenk, a mobilbank, a személyes átutalás, a csekk és még ki tudja hány lehetőség. CSOB: ugyan már valódi szocialista buhera (sehol másutt nem is létezik).

Ennyi.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2010.01.20. 18:18:27

@Bruno: Azért internetbankkal megtámogatva (lehetőség az esetenkénti tiltásra, vagy akár a limit feletti engedélyezésre) egyáltalán nem hülyeség. Persze odafigyelés akkor is kell.

esef 2010.01.20. 18:40:00

@Bruno:
Mi is a baj a csoportos beszedéssel? Lehet limitet beállítani. Nekem a 13150 Ft-ra be van állítva 13150 Ft, egy petákkal nem vehetnek le többet. A régit meg a felmondás napján töröltem internetbankon át...

Spermahajder 2010.01.20. 18:53:35

No azért nem csak az említett biztosító tud ilyen trükköket. Tavaly nov. 3-án elkelt a korábbi autó, ergo az újabbra korábban kötött biztosítás a bonus miatt módosításra került, személyesen az irodában. Remek, mondta az ügyintéző, akkor mondjuk le az új autó kötését, mivel forduló következik, kössünk újat. Megtörtént, az új évre befizettem az első negyedévet. Kaptam is vissza némi kp-t postán az újabb autóra a tavalyi év bonusz miatt. Itt jön a csavar. Közben másik biztosító jobb ajánlatára váltottam, személyesen bevittem a hivatalos, kitöltött lemondó nyilatkozatot, melyre ráírtam, kérem a befizetett összeg címemre postázását. Ezt aláírva, lepecsételve, fénymásolva, másolatot részemre átadva átvették. Ezek után kaptam tőlük decemder végén levelet, melyben közlik, a biztosításom tovább fut, közlik a díjat, illetve jelentős túlfizetésem van, tehát nem kell csekken feladnom a díjat. Ügyfélszolgálat, telefon:közlik, én nem mondtam le a jelen évit, csak a tavalyit. Mondom, de igen, kezemben az átvett nyilatkozat. Jó, akkor faxoljam át. Faxom nincs, mondom E-mail + mellékletben. Jó, akkor küldjem. Átküldöm, leírva, hogy a túlfizetést kérem postai címemre visszaküldeni. Mellesleg jóval 10e. Ft. felett. Mi érkezett azóta? Kitalálható. Még kivárom a január leteltét, azután megyek személyesen asztalt rájuk dönteni.

tururú 2010.01.20. 19:39:54

elvből nem engedem semminek, senkinek, ami-aki magyar, hogy leszedjen a számlámról bámikor bármilyen összeget, a kezdetektől nem tudom felfogni, hogy hogy tud valaki ilyen "csoportos" "beszedés"-ben megbízni.
(egyébként miért csoportos?

5 percet szánok erre inkább minden hónapban, és minden mutyinak elutalok annyit, amennyit kell.

(egyébként tudtok olyan bankot mondani, amelyik nem emelt le a ppo-nak a magánszemélyek számlájáról annyit, amennyit az kért?)

ionsrác 2010.01.20. 19:43:52

"az Uniqa a régi szerződés alapján leemelte a januárra vonatkozó díjat"

ha nem engedted, akkor az lopás, ha engedted, akkor balfasz hülye vagy.

van kérdés?

paaj 2010.01.20. 23:57:39

Te vagy a hibás:) Amikor újrakötöttél azonnal le kellett volna tiltatnod a régi cascodhoz tartozó inkasszó megbízást. Az újhoz úgyis új megbízást adtál.
süti beállítások módosítása