Az Általános Szerződési Feltételekben elrejtett apró szabályok és az egyoldalú banki szerződésmódosítások sok ügyfél életét keserítették már meg. Titkos belső szabályzatról azonban most hallunk először.

Sziasztok,

2007 decemberében vettem fel az OTP-nél személyi kölcsönt 48 hónap futamidőre.
Mivel szinte a duplájára emelkedett a havi törlesztőrészlet, ezért úgy gondoltam, hogy kérek futamidőhosszabbítást.

Az első, amivel szembesültem, hogy nekem kell tájékoztatnom az ügyintézőt, hogy jelen pillanatban ez ingyenes, a lakossági hirdetményekben közzétett információk szerint.

A második, hogy közölték, hogy csak 14 hónappal tudják meghosszabbítani a futamidőt, mivel ennyi ideje vettem fel.

Végigolvastam szóról szóra a Kondíciós listát, és az Általános Szerződési Feltételeket, de sehol nem találtam erre való hivatkozást, hogy ez valóban így van!

A hitelvonalon történő érdeklődésemre közölték, hogy valóban ezek a dokumentumok nem tartalmazzák, mert ez egy belső szabályzatban van rögzítve!

Amikor másnap személyesen egy banki ügyintézőt kérdeztem erről a "belső szabályzatról", mondta, hogy az ilyet nem tartalmaz, ő nem tudja, hogy ez hol van leírva, és neki is egy héttel ezelőtt szóltak erről a korlátozásról.
Én a személyi kölcsön szerződésben elfogadtam az kondíciós listát, és az általános szerződési feltételeket, de belső szabályzatot nem!!!!
Vajon miket tartalmazhat még ez a szabályzat??

További történeteket a blog@penzcentrum.hu címre várunk

Címkék: bank hitel

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr16963184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.26. 15:07:57

0tp. soha ne legyél az ügyfelük. sün farfekvés.

lyoker · http://dagonya.hu 2009.02.26. 17:02:48

bocs, hogy ide irom, de ha van blogod, akkor nézd meg ezt: azt.hu

Stern James 2009.02.26. 17:10:39

A Raiffeisen sem jobb.

Lakáshitelből kellett kivonnom fedezetet, közjegyzői meghatalmazással. A Bank kért mindent, új értékbecslés, kétszer szerződésmódosítási díj. Hónapokig nem válaszoltak, majd nagyon alulértékelték a lakást (tehát alacsonyabb %-ban tartották hitelezhetőnek, mint szerződéskötéskor, pedig felújítottuk, értékemelkedés a piacon is volt, stb.). Végigcsináltam, majdnem egy év volt, sosem történt semmi, adogattam be a panaszokat párszor a bankhoz, utána a PSZÁF-hez.

A PSZÁF végül megírta, hogy a bank nem köteles beszámolni arról, milyen arányban számolja a fedezeti értéket a el a saját értékbecslőinek eredményéből.

Továbbá elutasították a panaszt, mivel nem volt meghatalmazásom (bár a közjegyzőit nekik is mellékeltem, gondolom így volt egyszerűbb lezárni az ügyet).

sanyoka (törölt) 2009.03.04. 12:25:10

Nemhiába shortolok rájuk a tőzsdén :)

zetalax 2009.07.02. 13:40:26

Szerintem a Budapest Bank sokkal jobb.

Érdekes oldaluk: www.mostmagazin.hu

kekszmex 2009.07.03. 11:19:30

Elég érdekes ez a történet. Ilyet egy bank nem csinálhatna meg!! zetalax: Mire gondolsz? Volt velük valami jó tapasztalatod?

zetalax 2009.07.03. 12:23:27

Nekem náluk van a számlám és eddig semmi probléma nem volt velük. Tőlük értesültem erről az oldalról is mivel ez újságként is elérhető bent a fiókjukban.

kekszmex 2009.07.03. 13:11:42

A sikertörténetek tetszettek:D Pozitív, hogy magyar kisvállalatok a válság ellenére is tudnak fejlődni:D
süti beállítások módosítása