Fontosnak tartom, hogy mindig rendben legyenek a biztosításaim, ezért már január végén elkezdtem a cascóm ügyében intézkedni, mivel március elsején járt le az előző biztosításom. A Netrisk.hu segítségével sikerült kiválasztani az MKB Biztosítót, mely társasággal a mai napig harcolok, hogy végre rendezett legyen a cascóm.
 
A közvetítő cég január 24-én küldte meg a casco biztosítási ajánlatot, melyben az áll, hogy március elsejétől indul a kockázatviselés kezdete, csoportos beszedési megbízással kell fizetnem, így az éves díjam 74152 forint.
 
A csoportos beszedési megbízást internet bankon keresztül akartam rögzíteni, de a „Szerződő azonosítója a jogosultnál” mezőt csak azt követően lehet rögzíteni, hogy a biztosító megküldi a kötvényt. Féltem a csúszástól - a fizetési határidő március 31. volt - ezért március közepétől többször hívtam az MKB Biztosítót, hogy ha nem is küldik a kötvényt, legalább ezt az adatot adják már meg.
 
Az ügyintéző megnyugtatott, hogy amennyiben nem kapom meg időben a kötvényt, akkor sincs semmi gond, ad egy számlaszámot, ahová egyedi átutalással is teljesíthetem a kötelezettségem, nem fogom elveszíteni a csoportos beszedéssel járó kedvezményt. De elveszítettem.
 
Március 31-én átutaltam az összeget, majd rövidesen érkezett egy fizetési felszólítás, hogy 12576 forint hátralékom van, amit a mellékelt sárga csekken mielőbb rendezzek. Újra telefonáltam, hogy mi a fele történt, amikor közölték, hogy átutalás esetén az éves díjam 86728 forint, tehát hátralékos vagyok. Hozzátették, hogy a bónusz fokozatom C2 helyett nullás, ezért kérjek kártörténeti igazolást az előző biztosítómtól, továbbá rögzítsem a csoportos beszedési megbízást egy bankfiókban (egy olyan tételre, amit már rendeztem) és küldjek róla papírt.
 
Írtam az előző biztosítómnak, amely megküldte az igazolást, rögzítettem egy csoportos beszedésit a bankfiókban (adtak róla „papírt”), amit ma fogok postázni az MKB Biztosítónak. Szerintetek jóváírják a 12 ezres kreált hátralékomat, vagy újabb szivatós kör következik?

 

Címkék: autó szívás levél csekk bónusz fizetés biztosítás biztosító ügyintéző szivatás visszatérítés tartozás internetbank netbank késedelem számlafizetés átvezetés késedelmi portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr112020026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabi999 2010.05.21. 10:43:47

Bocs itt felmerült 1 másik név is a kabát lopási ügybe . A Netrisk-é . Öket meg kell védenem . Jópár éve örvendetes kapcsolatba állok velük . Öket korrekt partnerként ismerem .
Uff Én beszéltem .

Zorro_a_fekete_hoze 2010.05.21. 11:05:01

Hogy lehetsz ilyen bolond,hogy mkb-s cascót kötsz? Ha törik az autód,bemész a javítóhoz aki kiröhög és elzavar a francba. De legalább már tudod,hogy az olcsó mindig drága lesz. Legközelebb tescósat fogsz kötni? Én biztosításokkal foglalkozom,de mkb-s cascót az ellenségemnek se kötnék.

Punxsutawney Mormota 2010.05.21. 11:17:23

MKB Biztosító - egy vicc! Az építési hitelemhez náluk kellett megkötnöm az életbiztosításomat. Kitöltöttem egy ötoldalas egészségügyi nyilatkozatot, inkasszálták a pénzt, majd küldtek egy levelet, hogy a balesetemre vonatkozóan küldjem be az orvosi leleteket. Mondtam, hogy ez tuti tévedés, nekem nem volt balesetem - így nem is reagáltam a levélre. A következőben már felmondták a biztosítást. Mondom, ennek a fele sem tréfa, ezért bementem a bankfiókba. Hosszas telefonálgatás után kiderült, hogy szó sincs balesetről, ellenben a térdműtétemről akarnak orvosi leleteket látni.
Erre én: nekem nem volt térdműtétem.
Erre a nő a vonal másik végén:
De volt! Ön írta be! Öt éven belül volt.
Erre én:
Fülműtétem volt kb 15 éve.
Errő Ő:
Nem, térdműtétem volt.
Erre én:
Jó, akkor letolom a gatyámat a kolléganőjének, hogy megvizsgálhassa a térdemet, van-e rajta vágás, vagy akár egy mikroszkópikus bemetszés.

Na, ilyen színvonalas beszélgetés során sikerült meggyőzni őket arról, hogy nem volt térdműtétem. Végül valami felsővezetői engedéllyel máshol köthettem meg a biztosítást. Ja, az inkasszált pénzt azóta sem kaptam vissza.

almababa21 2010.05.21. 11:53:33

úgy látom nem dologozik túl gyorsan az MKB...

viszont Te csak két dolgot nem küldtél el időben a biztosítóhoz: a bonusigazolást a bonus kedvezményhez és csoportos beszedési megbízást a csoportos beszedési megbízásos díjfizetéshez... ;)

ODIV 2010.05.21. 14:47:41

@almababa21: gratulálok, ismét egy write only hozzászóló

Blogger Géza 2010.05.21. 14:58:56

@almababa21: A bonusigazolást a biztosítónak kell beszereznie a másik biztosítótól. Jobb is ez így...

nickita 2010.05.21. 15:23:23

@Punxsutawney Mormota:
óóó, én a helyedben az aranyér műtétem helyét mutattam volna meg az ügyintézőnek :)

poiuzf 2010.05.21. 15:23:49

Én is próbálkoztam az MKBval Casco ügyben, én a Hyperprojecten keresztül mert úgy volt olcsóbb.
Megrendeletem 3szor a szemlézést mire nagy kegyesen március végén kijöttek. (a biztosítást december 23án kezdeményeztem).
Többszöri telefonra és e-mailre április végén küldtek csekket az első két negyedévről és a késedelmi kamatról is. Olyan huszadszorra telefonáltam mire felvették a telefont és kérdeztem hogy a szemlézés elötti időszakra miért kell djat fizetnem. Azt mondták azért mert én január elsejétől akartam a biztosítást. Újabb kérdésemre hogy a szemle elötti időszakra térítették-e volna a károm határozott nem volt a válasz, hiszen nem lett volna mihez viszonyítani.
Megoldottam a problémát: nem fizettem nekik semmit, így díjnemfizetés miatt megszünik a biztosításom, aztán késöbb egy real üzletkötőnél kötöttem egy másik biztosítónál.
Mindenki boldog (de legalább én)

Bruhahaha 2010.05.21. 17:03:54

én is velük kötöttem biztosítást nem kis küzdelem árán. A sikert az hozta meg, hogy leírtam a történetet a gépjármű biztosítási ágazat vezetőjének cc ügyfélszolgálat és láss csodát fél óra múlva megtaláltak az általuk addig letagadott doksikat és elintézték az ügyet, igaz nekem is több óra kellett ehhez, de megérte...de tanultam, csak vezetővel szabad levelezni...

vilmosherceg (törölt) 2011.06.24. 23:30:47

@Blogger Géza: Cascora nem igaz, hogy a bónuszigazolást a biztosítónak kell beszereznie...
süti beállítások módosítása