Bár már csak évek választották el őket a nyugdíjtól, nem ültek ölbe tett kézzel, hanem saját vállalkozás elindítását tervezték. Az üzletet saját erőből nem tudták volna megvalósítani, ezért hitelt vettek fel az OTP-től. Aztán jött a csőtörés…

„Három évvel ezelőtt, 55 éves fejjel vettünk fel jelzáloghitelt az OTP-től, a hitel célja a vállalkozásunk beindítása, fejlesztése volt. Két év alatt több mint kétmillió forintot törlesztettünk, a balatonszéplaki házunkon ekkor még 26 millió forintos tartozás volt (több mint amennyit felvettünk).
 
Egy későn észlelt, valójában heteken át tartó csőtörés következtében a házunk és az ingóságaink teljesen tönkreáztak. Fél év huzavona után a Groupama biztosító kifizetett 3 millió forintot a javítást végző vállalkozónak, miközben a kár 6 millióra rúgott.
 
A hitelszerződés értelmében a káresemény kedvezményezettje a bank volt, ők pedig nem akarták a kártérítés összegét kifizetni, hanem előtörlesztésként akarták levonni.
 
Arra a kérdésemre, hogy mi lesz a házzal és a tartozással, mindenki vonogatta a vállát, már ameddig eljutottam, az ügyintézőkig.
 
Végül nem nekem, hanem vállalkozónak engedték kifizetni a fele pénzt, fél évig állt minden a vízben, párában, bűzben, szaladgáltak az egerek. A ház nem is tudott rendesen és időben elkészülni, így már annyit sem ér.
 
Még egy adalék a bankról: a hónap 4. napján esedékes törlesztőrészletem 10 napos csúszása miatt három alkalommal is teljes egészében levonták édesanyám nyugdíját, annak ellenére, hogy a törvény szerint a nyugdíjat csak 30%-ban lehet lefoglalni. Telefonon azt mondták, hogy igazam van, de a pénzt nem adják vissza. Ez a mi bankunk.”

 

Címkék: garancia hitel otp kamat biztosítás biztosító ügyintéző portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr912662439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa20 2011.02.15. 13:14:03

Mert nálunk bankdiktatúra van. Ez a maffia!!!
A hitelesekkel azt lehet csinálni amit a bank akar. Nincs PSZÁF, nincs biróság

Blokkolnám 2011.02.15. 13:27:12

mindenképp PSZÁF!
Sőt, át kell olvasni a hitelszerződést, a banki ászf-et.

Ha összedől a ház, akkor lehetne az övé a pénz. Így viszont eléggé túlkapás szagú a történet.

trabant 2011.02.15. 14:40:02

Sajnálatos az eset és az ügy(fél)kezelés, de bizonyára nem kirívó.

Véleményem szerint aki az OTP-vel kezd(ett), vagy az OTP-nél maradt, sok jóra nem számíthat. Az oka: nincs meg a szükséges pénzügyi- és ügyfélkultúrájuk, ami a nyugati bankoknál bevett és elengedhetetlen üzleti minimum.

Keleten szocializálódott a vezetés és az alkalmazotti kör, akik az eltelt évtizedek alatt sem tanulták meg az ügyfélbarát ügyintézés alapjait.

Itthon sokan azt hiszik, hogy az OTP magyar bank, holott az OTP fôrészvényeseinek alig a negyede hazai pénzügyi vállalkozó. A külföldi nagybefektetôk szerint ha fut a szekér, hagyni kell. Ez az OTP-re is érvényes, mert az ügyfelek elégedetlensége nem hallatszik el odáig.

Ha lehet, bankot kell váltani, szétnézni, hogy hol lehet kedvezôbb kamatokkal és kívánság szerinti átütemezéssel, rövidebb vagy hosszabb futamidôt elérni.

Pendemonda 2011.02.15. 15:38:45

Jvaslatok
1, Menj a PSZÁF-hoz, öreg, hogy nyoma legyen. Azt azért említsd meg, hogy miért pont a Groupama-Garanciánák van ez a biztosítás, gondolom egy csöppet sem írták elő a hitelfelvételnél

2, Keress egy sikerdíjas ügyvédet, aztán küldd el a bíróságra!

3, Hagyd a p.-ba az OTP-t, az ezen kívüli ügyleteidre, bármelyik takarékszövetkezet emberközelibb.

4, Mindezt meséld el a gyerekednek, hogy őt ne szívassák meg így

5, Bármilyen új pénzügyi partnert keresel, OLVASD EL AZ APRÓ BETŰT!!!

apocsi 2011.02.15. 18:00:49

A biztosítót is és a bankot is fel kell jelenteni.

dézsàvü 2011.02.15. 21:05:04

Hogy lehet 55 éves fejjel húszmillió forint körüli kölcsönt felvenni?!

Itt kezdődik a "történet".

Továbbá hogy nem lehet egy heteken át tartó csőtörést észrevenni? (Ami eláztat mindent) Ez kimeríti a hűtlen kezelés kritériumát. Csoda, hogy megúsztátok ennyivel a bank részéről.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.02.15. 22:25:58

Vigyázz az OTP vel.
Megint hazudik a Fidesz és Orbán, nincs esély arra, hogy időben feldolgozzák az állampolgárok válaszait Alkotmány ügyben, hiszen aligha áll rendelkezésre a szükséges apparátus. Ha 8 millió kiküldött kérdőívből legalább 1 millió visszaérkezik, és kérdőívenként a kiértékelésre legalább öt percet szán a kormányzat, akkor 5 millió perc, körülbelül 83 300 óra szükséges a munka elvégzéséhez. Mivel egy hónapban átlagosan 173 órát lehet dolgozni, így ahhoz, hogy egy hónap alatt kiértékelhessék a kérdőíveket, legalább 482 dolgozóra lenne szükség.

áLLÍTSUK MEG A FIDESZES ÁMOKFUTÁST!

Bűnös 2011.02.15. 22:40:56

Szerintem tök felesleges az OTP-re kihegyezni a dolgot, ha olvastok blogokat, akkor abból kiderül, hogy bármelyik bank hasonló módon viselkedik az adott esetben. Védik az érdekeiket. Te is ezt tennéd, ha a te pénzed lenne kikölcsönözve.
Másrészt a nyugdíj dolgot nem értem, gyanítom itt valami bibi van. Valószínűleg nem kellett volna minden pénzmozgást egy számlán kezelni. Ha a szerződésben megadott számlán van fedezet, akkor a bank (bármelyik) leemeli a törlesztőt. Nem nézi, hogy milyen jóváírás történt, csak azt, hogy van fedezet.
A biztosítás kedvezményezettjeként való megjelölés is megszokott MINDEN banknál.

zembertelen 2011.02.15. 23:34:53

Tanács a jövőre vonatkozóan, ha kedvezőbb elbírálást akarsz:
1., vegyél sok PICK szalámit
2., Idd a pincészet borát
3., ....stb.
Fentiekről nyújtsd be a bizonylatokat.

krüger 2011.02.16. 00:14:30

@Bűnös: Elég már a politikai propagandából. Van elég politikai fórum, nyomasd ott a szövegedet.

krüger 2011.02.16. 00:16:05

@dézsavü: Hűtlen kezelést biztos nem, mert azt csak a más tulajdonával tudod elkövetni, a sajátoddal nem (saját magadhoz nem tudsz hűtlen lenni). Talán a kötelező gondosság elmulasztása jöhet szóba, de azt nem bünteti a törvény, ha a saját tulajdonodat cseszed el.

zsoltibacsi · http://skypesuli.hu/ 2011.02.16. 00:17:28

Mr.Lovassy:"Na nézzük idén miylen Hungari.."

kpityu2 2011.02.16. 06:04:11

SOHA ne add oda a széfkulcsot másnak!

Gerike07 2011.02.16. 06:28:46

"Orbán Castro Chavez Rákosi Mubarak Viktor elég !!"

nem tudom, ismered e a számítógépeket, bár biztos, hiszen ezen írtál b...ki, másodpercenként min 1 kérdőívet feldolgoznak ikszelős kérdés/válasz formában, és a feldolgozhatatlan maradékot kell kézzel majd feldolgozni. de akkor is max 1-2 perc, és kiadják 315db otthoni bedolgozós cégnek, s 2 nap alatt megvan.

de minek is mondom, aki ennyit tud csak, oszt szoroz, ír, olvas.

dézsàvü 2011.02.16. 12:43:24

@krüger: Az ám, de a banki jelzálog az ingatlanon van, ezáltal résztulajdonos is.

Továbbá: "A hitelszerződés értelmében a káresemény kedvezményezettje a bank volt" ! Lojális volt velük szemben az OTP. Egy újabb értékbecslésnél kiderülhetne, hogy elfogyott a fedezet a jelzálog mögül. Azt hiszem a következményeket már nem kell részleteznem.

Egy osztrák bank már nem bánt volna velük ilyen kesztyűs kézzel. (Biztassátok csak, hogy menjen át másik bankhoz)
süti beállítások módosítása