Megesik, hogy hiba miatt visszadobják az adóbevallást, ilyenkor könnyen lehet, hogy a szerencsétlen sorsú APEH-es csak némi törődésre vágyik, esetleg kifejezetten arra, hogy valaki kérje meg búgó hangon a telefon másik végéről: ugyan tessék megfordítani a lapot...

Tisztelt Szerkesztöség,
 
velem a következö eset történt meg két éve.
 
Szabályosan kitöltöttem az SZJA bevallási nyomtatványt /csomagból!/, majd elküldtem. Némi adóvisszatérítésre és EP. felé jóváírásra számítottam.

Kaptam egy levelet az APEH megfelelö hivatalától, hogy a hibás/hiányos kitöltés miatt nem tudják teljesíteni az adóvisszatérítést. A hiba leírása rész kipontozva.

Nem tehettem mást, mint felhívtam az ügyintézöt a megadott telefonszámon. Némi keresgélés után közölte, hogy bejelöltem a "B" nyomtatványt, mint csatolt mellékletet, de nem küldtem el. Elövettem a saját példányomat, majd megkérdeztem, hogy az "A nyomtatvány meg van e. Megvolt. Csak arra kértem, hogy fordítsa meg, mert a "B" nyomtatvány az "A" nyomtatvány hátoldalán található.
 
Ennyi.

Hasonló és különböző tapasztalataitokat küldjétek a blog@penzcentrum.hu címre, előre is köszönjük!

Címkék: hiba telefon apeh hülyeség adóbevallás ügyintéző

A bejegyzés trackback címe:

https://szivatos.blog.hu/api/trackback/id/tr92512497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kadaj01 2008.06.10. 09:14:39

Nagyon "ügyes, okos" vagy!

Ördög Józsefné · http://BLANCHE 2008.06.10. 20:52:31

Nekem bonyolultabb volt: valóban tévedtem, két sor volt egymás alatt: az egyik a munkáltató által levont adó, alatta "az önáltal befizetett adó". A levont adót, az egész évit, az "ön által" sorba írtam. Nyáron levél az APEH-től, adóhiányom van, több százezer Ft. Bevonultam a papírjaimmal az 50 km-re lévő megyeszékhelyre. A cím adott, második emelet. Mivel adóhiányom van, önrevíziót kell benyújtanom. De a másik sorban adótöbbletnek kellene lennie, mondom. Azt nem mutatja a gép, jön a felelet. Le a földszintre, irány a sarkon a nyomtatványbolt, de akárhogy nézem, ilyen rubrika nincs, hogy a két befizető sort összekeverte /eltévesztette? vissza a másodikra. miután félórai azemlélődés után az ügyintéző sem lett okosabb, átküldött a másik épület 3. emelétére az ellenőrzési oszt. vezetőjéhez. Ő rövid töprengés után úgy döntött, hogy együtt visszamegyünk az előbbi épületbe, és megkeresünk valakit (már nem emlékszem a funkcióra), aki ír egy jegyzőkönyvet a történtekről. de majd kapok valami csekket késedelmi pótlékról, aminek az elengedését kérvényezzem meg. De most menjek vissza az ellenőrzési épületbe, ahol majd regisztrálják, hogy miért voltam benn ellenőrzésen és mit intéztem Mivel a két hete műtött térdem már nagyon fájt, és még 50 km buszozás is előttem állt, elkezdtem kiabálni, hogy mi a fenét képzelnek, nem megyek sehová, és ha ki mernek küldeni 200 Ft-ért egy levelet, aminek semmi értelme, beküldöm a TV-be. Egyébként ketten jártuk végig egy tanárral ezt a kálváriát, aki szerint legalább megtudtuk, hova kell a sok adó.

magichoose (törölt) 2008.06.11. 14:16:26

Hát, tudom, hogy nem illik, meg úgy egyébként is, dögöljön meg az APEH, mert azt már divatból is utálni kell, de sajnos, meg fogom védeni őket.

Ugyanis tévedni emberi dolog és egyetlen állami szerv sem tökéletes, ha ezt a kettőt összeadjuk, akkor szinte kaffkai a káosz, ahol mindenki mindent tudni vél és senki nem tud semmit. De a társadalom nem girnyógörény APEH-dolgozó oldaláról is elmondható ugyanez, hiszen mindenki borzasztóan ért hozzá és mindenki borzasztóan szidja. Ha ott ülne, megőszülne egy naptól.

Hoppá, belőlem meg az előítélet:-) De azért hadd jegyezzem már meg, hogy kicsi, szarul fizetett, csóró országunkban sokkal több a minimálbéres mint amennyi a családi ház+4millió feletti autót lízingelő szegény vállalkozó ember, nullás igazolással.

rothadó test csimota 2008.06.12. 18:53:16

helló

szeretném kitenni én is a portfoliót a blogomra, de a honlapjukon nem találtam az embed-hez kellő kódot

hol találom?
köszi

rothadó test csimota 2008.06.12. 19:38:11

értesíts légyszives itt egy kommentben:

www.dendrimer.co.cc/

istarea 2009.03.19. 13:00:36

Mindenkinek aki olvassa.

Mozgássérült vagyok, .
Rendszeres szociális járadékot kapok amit a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság utal a számlámra.
2009.03.16.-án még egy kiló kenyeret sem tudtam venni mert minden előzetes értesítés nélkül megterhelték a bankszámlámat
1 830 381,00 Ft-al
a számlámon maradt -1 811 711,81 Ft.
Levontak 18 669.19 Ft
Havi 27 000 Ft minden jövedelmem.


A bírósági végrehajtásról szóló törvény több juttatást mentesít a végrehajtás alól, ilyen például a gyerektartás, az állami kitüntetésekhez kapcsolódó jutalmak, valamint a különböző ellátási díjak és segélyek (rokkantsági, anyasági). Mivel azonban a bankok nem tudják nyomon követni, kinek milyen jogcímen folynak be a pénzei, a törvény előírja, hogy a legkisebb öregségi nyugdíj (jelenleg 27 130 forint) két és félszeresét kitevő összegnek, 67 825 forintnak mindenképpen maradnia kell a magánszámlán.
--------------------------------------------------

Mentes továbbá többek közt a végrehajtás alól

ˇA nemzeti gondozási díj és a hadigondozottak ellátása;
ˇAz anyasági segély;
ˇA rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka;
ˇA megváltozott munkaképességű személyt megillető juttatása;
ˇA törvényen alapuló tartásdíj;
ˇA nevelőszülőnek fizetett gondozási díj;
ˇAz ösztöndíj;
ˇA kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással kapcsolatban kifizetett költségtérítés;
ˇA sorkatonai, vagy polgári szolgálatot teljesítők illetménye

Tisztelettel:Káliné Szabó Erzsébet


--------------------------------
Mentes juttatások
A Vht. 74. §-a alapján mentes a végrehajtás alól:

1. a nemzeti gondozott és a hadigondozott ellátási díja,
2. a segély, ideértve a szociális ellátásként kapott segélyt is,
3. a várandóssági pótlék,
4. a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka,
5. a megváltozott munkaképességű személyt megillető keresetkiegészítés,
6. a törvényen alapuló tartásdíj, ideértve a bíróság által megelőlegezett gyermektartásdíjat is,
7. a nevelőszülő részére az államilag gondozott gyermek tartásáért fizetett gondozási díj,
8. az ösztöndíj, a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével,
9. a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés,
10. a meghatározott kiadás fedezésére szolgáló öszszeg,
11. a sorkatonai, illetőleg polgári szolgálatot teljesítő személy illetménye,
12. a tartalékos katonai szolgálatot teljesítő tisztes és honvéd illetménye,
13. a tartalékos katonai szolgálatot teljesítő személy természetbeni ellátásának pénzegyenértéke.

APEH 849285 IWR 849285
KÖZÉPMAGYARORSZÁG

CIB
Abban az estben, ha APEH inkaszót nyújtott be a számlájára és ezzel mínuszba vitte az egyenlegét akkor az öregségi nyugdíjhoz hozzá tud férni. A törvényi minimumhoz bankfiókunkba azonosítás után tud hozzájutni a pénztárba.

2009.03.17.-én Megkaptam a pénztárban mind a 18200 FT-ot jutalék 400 Ft és van még valahol 69.19 Ft

Pocorka 2010.03.31. 23:45:35

@magichoose (törölt): Nyilván azért vagy ezen a véleményen mert neked nem kell azon gondolkoznod,hogy holnap miből veszel ételt a családodnak!
süti beállítások módosítása